subota, 27. novembar 2021.

Ohrabrujuće brojke novozaraženih u Kraljevu tokom januara

Objavljeno: 01.02.2021. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je danas,prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije zasnovnom na dnevnom Izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Kraljevo“, registrovano 47 novonovozaraženih  osoba virusom   SARSCoV i ,na žalost, još jedan novi smrtni slučaj.

Sa ovim rezultatima došlo se, u Kraljevu, do brojke od 11.116 slučajeva zaražavanja virusom korone od početka njene epidemije u martu prošle godine godine. U istom tom periodu,od bez malo godinu dana, zabeležen je,u Kraljevu, 181 smrtni slučaj od posledica korone.

Uprkos ovim velikim brojevima jasno je da epidemija korone jenjava.

U januaru ove godine registrovan je 1.421 slučaj novog zaražavanja što je ,u odnosu na decembar 2020 kada su registrovana 4.856 slučajeva  novog zaražavanja u Kraljevu,bez malo četri puta manje.

Ako te brojke iskažemo u formi dnevnog proseka broja novo zaraženih još je jasnije da epidemija korone u Kraljevu jenjava,jer je ,u decembru taj dnevni prosek 156 a u januaru 45.

I brojke preminulih,kroz poređenje ta dva meseca ,svedoče u prilog ovoj tezi jer je u decembru prošle godine preminulo 73 građana, a u januarau ove godine zabeležen je 31 smrtni slučaj od posledica korone.

Od početka masovne imunizacije stanovništva vakcinama protiv korone ,u Kraljevu je ,do danas, vakcinisano više od 8000 građana a danas je, posle dvodnevne pauze, nastavljena vakcinacija  u Hali sportova u Ribnici kineskom vakcinom „Sinofarm“ i to samo građana koji imaju zakazan termin preko E-uprave. Bez ove prijave primaju se samo građani stariji od 75 godina sa prebivalištem u udaljenim selima.

Uskoro će,upravo zbog problema velike razuđenosti i daljine,pored punkta u Hali sportova biti otvoren i punkt u ambulati u Ušću ,udaljenom oko 50 kilometara od Kraljeva.

Jutros su ekipe Službe kućnog lečenja kraljevačkog Doma zdravlja   počele vakcinaciju u nepokretnih i teško bolesnih ljudi koji su i inače njihovi pacijenti, kao i onih koji su privremeno nepokretni usled povrede. Ti građani se vakcinišu u svojim kućama i ,do sada, je prijavljno njih 110 koji ispunjavju uslove da vakcinu primiu kućnim uslovima.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 313

Komentari su zatvoreni.