subota, 11. juli 2020.

Nenad Nerić ponovo izabran za predsednika Udruženja inženjera i tehničara „Dobrivoje Božić“

Objavljeno: 24.06.2020. | autor: KV Novosti -on line

Kraljevački inženjeri i tehničari okupljeni u udruženju „Dobrivoje Božić“ ,ponovo su poklonili poverenje dilomiranom građevinskom inženjeru Nenadu Neriću, dosadašnjem državnom sekretaru u Ministartvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  a penzionisanog  profesora Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo iz Kraljeva, dr.Novaka Nedića su izabrali za   podpredsednika i  za naredne četri godine.

Sa Izborne Skupštine udruženja

Logičan izbor starog-novog rukovodstva  opravdan je njihovom  aktivnošću koja je bila ključna u nekolicini projekata udruženja poput ,recimo, organizacije izložbe pod nazivom „Inženjer Dobrivoje Bozić – Izumitelj savremenog sistema kočenja vozova“ održanom prošle godine u Narodnom muzeju u Kraljevu. Tekstovi dr Nedića  na temu  „Znameniti inženjeri Kraljeva iz 19.veka  su poslužili  za koncipiranje istoimenog projekta kojim će ovo udruženje,na neki način,obeležiti svoj rad u narednom periodu.

Sa ovogodišnje slave udruženja inženjera i tehničara

Pomenimo u tom kontekstu i međunarodni naučni skup planiran zajedno sa Savezom inženera i tehničara Srbije pod nazivom „Akademik dr.Djordje Radić -Život u delo“ koji je već trebalo da bude održan, ali je zbog epidemije virusa korone, odložen za 23 i 24.septembar.

Ovaj skup i istoimena izložba koja će trajati petnaest dana biće održani u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u Beogradu.

Na ovaj način kraljevački inženjeri i tehničari opravdavaju prizananje“Zaslužna organizacija grada Kraljeva“  koje im je ,prošle godine,  povodom obeležavanja šest i po decenija rada ,dodelio grad Kraljevo.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 283

Komentari su zatvoreni.