Wednesday, 17. August 2022.

Mozzart u Kraljevu otvara teren posvećen Vasiliju Vasi Miciću

Objavljeno: 08.07.2022. | autor: KV Novosti -on line

Prethodne dve sezone bile su i više nego uspešne za popularnog srpskog reprezentativca i plejmejkera turskog Efesa, Vasilija Micića. Sjajni bek je sa klubom iz Istanbula već dve godine uzastopno na krovu Evrope, a uspeo je i da se ovenča titulom najkorisnijeg igrača finalnog turnira. Šampionskim potezima nema kraja pa je Micić prihvatio “asistenciju” Mozzarta i u svom rodnom Kraljevu će dobiti košarkaški teren koji će nositi njegovo ime!

Svečano otvaranje 92. terena u okviru Mozzartove čuvene društveno odgovorne akcije “Sto terena za jednu igru” biće održano u sredu, 13. jula u 19h, u Kraljevu, na adresi Cara Dušana 2.

Finalno odbrojavanje do jubilarnog stotog terena je uveliko u toku, a obnovljeno igralište u Kraljevu na kojem će stasavati neke nove generacije trofejne košarkaške nacije otvoriće upravo mag igre pod obručima – Vasa Micić.

Micić je svoju izvanrednu karijeru gradio u ekipama Mega Vizure, Bajerna iz Minhena, Crvene zvezde, turskog Tofaša i litvanskog Žalgirisa, da bi svu raskoš svog talenta potvrdio u Efesu. Aktuelni MVP finalnog turnira Evrolige, spektakularno je vodio svoj tim do druge po redu titule u Evroligi u maju ove godine, pred prepunom halom beogradske „Štark arene“.

“Pozivamo sve Kraljevčane da dođu na druženje sa Vasom Micićem i zajedno sa nama otvore 92. teren u okviru Mozzartove velike akcije. Cilj nam je da mladim talentima jednog od najomiljenijih sportova u Srbiji omogućimo što bolje uslove za dalji razvoj i napredak, u nadi da ćemo jednog dana pratiti njihove bravure na parketu u dresovima reprezentacije. Akcija je nastala sa željom da se promovišu prave vrednosti – zdrav život, socijalizacija mladih, timska igra i ono što odlikuje prave šampione – sportski duh i kad se gubi i kad se pobeđuje”, istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Svečanom presecanju vrpce prethodiće revijalna utakmica pionira KK Mašinca i Sloge, a biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki za koje će se zainteresovani prijavljivati na samom terenu. Najuspešniji šuteri će osvojiti vredne nagrade, ali će i svakim pogotkom doprineti uvećanju sume koju će kompanija Mozzart na kraju donirati u humanitarne svrhe.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 180

Komentari su zatvoreni.