nedelja, 25. avgust 2019.

„Lokalni front“ krenuo put Beograda

Objavljeno: 12.01.2019. | autor: KV Novosti -on line

„Lokalni front danas kreće u pešački pohod ka Beogradu.Tamo bi trebalo da stignemo 16. januara na godišnjicu ubistva Olivara Ivanovića.Iako su nam mnogi ,ovih dana,ukazivali da je  naš pohod  prevelika žrtva obzirom na vremeske okolnosti , mi smatramo da  na ovaj način odajemo počast žrtvama samovlašća u Srbiji danas i  u bilo kom drugom vremenu .

Želimo  da  pokažemo rešenost da je moguće svakome da dođe do određenih rešenja i slanja javnosti poruka. Javnosti koja je , inače , u Srbiji , uskraćena za mnoge neophodne  informacije . Za trasu  kretanja izabrana je Ibarska magistrala kao simbolička veza između Oliverove Kosovske Mitrovice i Kraljeva ali zbog upućenih nam predloga da  će nam se iz  gradova na našoj trasi pridružiti  građani sličnog uverenja.

Nezahvalno je da ,danas, dajem prognoze koliko će nas biti na kraju ovog pohoda u Beogradu 16.januara ali svakako očekujemo da nas bude više nego ovde.“

Vladimir Marović

Ovim rečima se jutros u Kraljevu ispred prostorija „Lokalnog fronta“ obratio magistar Vlada Marović , profesor filozofije i odbornik u Skupštini grada Kraljeva neposredno pred polazak grupe od desetak  članova Lokalnog fronta  na „Ibarski marš“.

Ovim vidom ekstrmnog  vida protesta  grupa okupljena u  udruženju građana „Lokalni front“ želi da ukaže na nešto što se ne sme  ponovi u političkom žvotu Srbije. To je ubistvo političkih neistomišljenika i svaki vid fizičkog nasilja nad onima drugačijeg mišljenja.

Broj pregleda: 498

Komentari su zatvoreni.