subota, 11. juli 2020.

Kvalitet vode za piće u Kraljevu nije ugrožen poplavama

Objavljeno: 25.06.2020. | autor: KV Novosti -on line

„Poplavni talasi su bili na mnogo široj teritoriji nego prethodne godine, zbog čega su bile ugrožene Mataruška Banja i Žičko polje u kome se nalaze izvorišta gradske,pijaće vode,ali voda za piće je potpuno ispravna konstatovao je i potvrdio Zavod za javno zdravlje Kraljevo“ kaže se,između ostalog, u  saopštenju Štaba za vanrende situacije na teritoriji grada Kraljeva datom posle današnje sednice.

Vojska, Policija, Žandarmerija, JKP „Vodovod“, JKP „Čistoća“, JKP „Putevi“, preduzeće „Zapadna Morava“ i jedinice civilne zaštite su brzo reagovali i na vreme izašli na teren. Veće intervencije imali su u Žiči i Mataruškoj Banji.

U Konarevu je naneta šteta preduzećima „Zlatić“ doo i „Tri jele“, kao i preduzeću „Radočelo“ u Mlanči. Obilne padavine nanele su veliku štetu na teritoriji Mlanče, Studenice, Ušća, Gledića, Godačice, Leševa, Stubla, Kamenice, Jovca, Ribnice, Tolišnice, Bogutovca i Lopatnice, Mataruške Banje, Konareva, ali i u centru Kraljeva.

U Drlupi, Kamenici, Godačici, usled obilne količine padavina, oštećeni su mostovi. Brzom intervencijom i postavljanjem pet kamiona krupnog kamena, spašen je most u Leševu.

U toku jučerašnjeg dana došlo je do izlivanje atmosferske kanalizacije u ulici 27. marta. JKP „Čistoća“ će, najpre mehanički očistiti, a zatim i oprati sve ulice u gradskim i prigradskim naseljima. Ekipe Sektora za vanredne situacije su, sa 13 pumpi, na terenu i rade na ispumpavanju vode iz kuća i privrednih objekata.Komisija počinje procenu štete na objektima za stanovanje, privrednim objektima, poljopriredi, na putevima i infrastrukturi.

Na sednici Štaba za vanredne situacije je naglašeno da grad Kraljevo nije bio organizator koncerta koji je u utorak, 23.06.2020. godine, organozovan na Trgu srpskih ratnika, čije održavanje je naišlo na brojne negativne reakcije građana na društvenim mrežama.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 115

Komentari su zatvoreni.