utorak, 16. april 2024.

IN Memoriam:Slobodan Beli Pavlović (1943-2023)

Objavljeno: 27.11.2023. | autor: KV Novosti -on line

Prošle noć je ,u svom domu u Popovćima kod Kraljeva,preminuo diplomirani ekonomista i stručnjak za finansije Slobodan Beli Pavlović.

Slobodan Pavlović je rođen 1943. godine u Popovićima kod Kraljeva gde je završio osnovnu školu. Srednju Ekonomsku školu je završio u Kraljevu a Ekonomski fakutet u Beogradu.


Tokom svoje bogate radne karijere obavljao je niz odgovornih funikcija u kraljevačkim preduzećima Trgopromet,Jasen i Magnohrom.Radio je  u Jugobanci u Kraljevu i Regionalnoj privrednoj komori a jedno vreme je bio i predstavnik kompanije “Jugodrvo” iz Beograda u Solunu.Ostaće upamćen kao generalni direktor ondašnjeg Šumsko industriskog preduzeća Jasen koje je ,pod njegovim rukovodstvom, beležilo rekordne izvozne rezultate na tržištu država ondašnjeg Sovjetskog saveza  ali  drugih Evropskih zemalja.

Beli…Uvek sa svojim Popovićanima -Sa promocije knjige Ljubomira Ljuba Lazarevića 2015.godine u Popovićima

Iako to nije bila njegova velika želja sticajem ondašnjih društvenih okolnosti bio je aktivan i kao društveno-politički radnik  poznat po svojim tačnim ,otvorenim ekonomskim analizama kojima je ukazivao na brojne probleme u poslovanju ondašnjih preduzeća zalažući se neprestano  za veću samostanost preduzeća u odnosu na ondašnje  državne i partijske organe.

Naoružan znajem i radnim rezultatima bio je  poznat po  jako neposrednoj i direktnoj komunikaciji  kako sa radnicima tako i sa najvišim funkcionerima ondašnjh lokalnih i državnih organa.

Ispraćaj od  Slobodana Belog Pavlovića je sutra, u utorak, 28.11.2023.godine u Popovićima. Opelo kod njegove kuće počinje u 14 časova a potom je sahrana na groblju u Popovićima.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 1987

Tagovi: , ,

Komentari su zatvoreni.