Wednesday, 17. August 2022.

IN memoriam- Zoran Jovanović

Objavljeno: 21.11.2021. | autor: KV Novosti -on line

Osnivač i direktor Radio televizije Melos iz Kraljeva,Zoran Zoki Jovanović preminuo je danas u Beogradu.

U javni život i na društvenu scenu Kraljeva stupio je još kao vrlo mlad,najpre kao omladinski aktivista u svojim Roćevićima, potom kao pevač narodne muzike, da bi vrlo brzo, umesto mikrofonu, prednost dao poslovima muzičko-estradnog organizatora,u čemu je doživeo profesionalni vrh i po čemu će ostati upamćen na prostorima Srbije i zemalja  u okruženju.

Zoran Jovanović,osnivač i vlasnik RTV Melos

Tokom svoje  uspešne poslovne karijere u svetu estrade,muzike i medija Zorana su krasile osobine čoveka od reči uvek spremnog da se nađe i pripomogne kolegama.

Nemirnog,preduzetničkog duha uvek je tragao za poslovnim izazovima u sferi  muzičko –scenskih  delatnosti pa je tako vrlo mlad spoznao bitnu i ,na neki način,neraskidivu vezu  muzika-estrada-mediji.

Bio je spreman ,do poslednjeg dana,da uči i da prihvata nove izazove i rizike  u vremenima koja su više nego teška za poslovanje malih medijskih kuća iz unutrašnjosti.Šta više često je „izlazio je na crtu“ mnogo moćnijim i mnogo većim igračima u ovoj branši i u tome je ,često,bio uspešan.

Njegov „Melos“ počeo je,1982.godine, kao estradna agencija,potom kao diskografska kuća,sa produkcijom  i proizvodnjom nosača zvuka, da bi poslovanje preneo i na medije ,najpre kao radio ,pa od 1992 godine i kao televizija koja je postala prepoznatljiva po svojim studijima  i van Kraljeva (Novi Sad,Kragujevac, Zaječar,Zlatibor,Banjaluka…)

Interesovao se i za štampane medije ali je intuitivno predosetio da će ih tehnološki razvoj u elektornici i informatici potisnuti na poslovnu marginu pa nije pravio ozbiljnije iskorake u tom medijskom sektoru.

Uprkos brojnim poslovnim obavezama,nepresušne energije i radnog elana, nalazio je volje i vremena i za društveni agnažnam u političkom životu na lokalnom i nacionalnom nivo,u esnafskim udruženjima estrade i medija a i kao podpresednik  Skupštine Zavičajnog društva  Kraljevo u dva mandata.

Pokojni Zoran Jovanović na sednici Upravnog odbora Zavičajnog društva Kraljevo 9.jula 2019 godine

I baš zahvaljujući njemu  Zavičajno društvo Kraljevo koje ,ove godine,slavi tri decenije svoga postojanja preživelo je neke svoje, teške, godine ,koristeći,do nedavno, prostor u sklopu Poslovnog centra Melos bez naknade.

Pored ovog doprinosa nemerljiva je uloga Zorana Jovanovića u medijskom praćenju akcija i aktivnosti društva a odigrao je i presudnu ulogu u svojevremenom izboru pokojnog Novice Negovanovića na mesto predsednika Upravnog odbora društva što je potez koji je doprineo reafirmaciji i snaženju.

Zoran Jovanović ostavio je iza sebe suprugu i dva sina.

Komemorativna sednica povodom smrti Zorana Jovanovića biće održana sredu 24.novembra 2021.godine, u Svečanoj sali Skupštine grada,u 10 časova, a sahrana će se obaviti istoga dana u 13 časova na Novom gradskom groblju(kodBarutane)

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 1537

Komentari su zatvoreni.