subota, 15. maj 2021.

In memoriam- Preminuo Slavko Saša Janošević

Objavljeno: 17.02.2021. | autor: KV Novosti -on line

Danas je u Kraljevu,posle duže bolesti ,u 61 godini života, preminuo diplomirani pravnik Slavko Janošević , nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik, Ibarskih novosti u čijem sastavu su poslovale redakcije istoimenog lista i   Radio i televizije Kraljevo.

Slavko  je na čelo ove ustanove biran dva puta,u različitim,ali uvek turbulentnim  vremenskim periodima za društvo,grad i ovu medijsku kuću koja postoji preko šest decenija.

In memoriam: Slavko Saša Janošević

Posle sedmomesečnog mandata pokojnog  Nenada Stefanovića, akademskog slikara koga  su, za direktora Ibarskih novosti izabrali odbornici koalicije Zajedno ,koja je februara 1997 godine preuzela vlast u Kraljevu, ista vladajuća koalicija  na lokalu, u decembru 1997 godine ,bira po prvi put, Slavka Janoševića na čelnu poziciju u  Ibarskim novostima.

Njegovo ime i prezime u impresumu lista potpisano  je ,prvi put, u  funkciji  direktora u dvobroju 2317/18  od  26.decembra 1997 godine a „brisano“ je takođe u dvobroju 2382/83 od 2. aprila 1999 godine kada  list potpisuje „Ratna redakcija“ ma šta to onda i a i sada značilo.

Drugo Slavkovo imenovanje za čelnika lokalne informativne kuće u Kraljevu bilo je u julu 2002 godine kada na mestu direktora i glavnog i odgovornog urednika zamenjuje Radmilu Vesković,koja je predhodno podnela ostavku.

U impresumu „Ibarskih novosti“ potpisan je ,kao direktor , po drugi put  26.jula 2002 godine a u avgustu 2003 godine te funkcije ga razrešava ondašnji tročlani Privremeni organ koji je „vladao“ Kraljevom po odluci Vlade Zorana Živkovića.

Slavko Janošević je marta 2009 godine osnovao KaTV  na čijem čelu je bio do pre dve godine.

Među kolegama i prijateljima ostaće zapamćen kao  borac za profesionalne standarde u novinarstvu i protivnik mešetarenja vladajućih političkih garnitura prilikom  finansiranja medija sredstvima iz javnih prihoda.

Sahrana Slavka Janoševića biće obavljena sutra 18. februara 2021 godine,  u 15 časova na groblju u Konvaluku.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 2966

Komentari su zatvoreni.