ponedeljak, 03. avgust 2020.

Ibar će biti još čistija reka

Objavljeno: 17.01.2020. | autor: KV Novosti -on line

„Čestitam vam na opredeljenju  da zaštitu životne sredine izdvojite   kao prioritet za rešavanje i ulaganje. Vlade Republike Srbije i Ministarstvo zaštite životne sredine biće uz vas i  u realizaciji još dva vaša kapitalna investiciona projekta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za područje Kopaonika i Jošaničke banje“ rekao je juče , u Rvatima kraj Raške , Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan gde je ,zajedno sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i šefom Delegacije Evropske unije  Sem Fabricijom obišao završne radove na   postrojenju u fabrici za preradu otpadnih voda u Raškoj.

Obilazak završnih radova na prečišćivaču otpadnih voda u Rvatima

Gradnja ovog postrojenja otpočela je u maju 2018 godine, okviru projekta vodosnabdevanja, prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda za opštinu Raška koji je vredan 6,2 miliona. Evropska unija je realizaciju projekta pomogla sa  sa 5 miliona evra što je deo šire inicijative EU da pomogne Srbiji u rešavanju pitanja prečišćavanja otpadnih voda i uspostavljanju infrastrukture.

Maj 2018-Početak radova u Rvatima

Po rečima premijerke Ane Brnabić  Vlada je sufinansirala projekat sa 10 posto u oblasti infrastrukturnih radova i 18 posto u opremi. Pri tom je naglasila , i navela još niz realizovanih investicija ili onih koje su u toku u ovoj oblasti.

Za nesmetano funkcionisanjeprikupljanja i prečišćavanja otpadnih vod  izgrađen je  glavni kanalizacioni kolektor, i  produžena kanalizaciona mreža ka okolnim  naseljima, obnovljena je  postojeća kanalizaciona mreža i rekonstruisan sistem za snabdevanje vodom.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 258

Komentari su zatvoreni.