ponedeljak, 18. januar 2021.

Novogodisnja cestitka

Decembar koji će se,još dugo,pamtiti u Kraljevu

Objavljeno: 20.12.2020. | autor: KV Novosti -on line

Do kraja ovog meseca ostalo je još 11 dana a već sada je više nego izvesno da će ovaj decembar ,i ova godina,ostati upisana crnim slovima u istoriji Kraljeva.O tome rečito govori i podatak  o još šest novih slučajeva preminulih ,od posledica zaražavanja virusom SARSCoV-2 ,u poslednja 24 časa, u kraljevačkoj Opštoj  bolnici „Studenica“.

U prilog ovoj tvrdnji je i podatak da je samo u decembru, do današnjeg dana, preminulo 53 kraljevčana od ukupno 126 preminulih u Opštoj  bolnici „Studenica“, od 5.aprila ove godine,kada je u Kragujevačkom KBC-u preminuo prvi kraljevčanin od posledica korone.

Podatak o ukupnom broju preminulih iz Kraljeva,od posledica virusa korone,treba uzeti sa rezervom  jer je,dosta njih od početka epidemije, preminulo i u zdravstvenim ustanovama van Kraljeva.

Tako je,recimo, noćas u Beogradu posle kraće bolesti preminula dr Danijela-Nela  Gordić, specijalista interne medicine i subspecijalista pulmologije, zaposlena u Opštoj bolnici „Studenica“.

9.decembra  dostigli  smo neslavni rekord od 273 novozaraženih na dnevnom nivou, a prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije  zasnovanom na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje danas je,u Kraljevu,registrovano 119 ,potvrđenih,slučajeva novozaraženih na dnevnom nivou što je za 154 slučaja manje nego u danu neslvnog rekorda.

U Kraljevu je ,za poslednja 24 sata, dvema metodama testirano  345  građana. PCR metodom testirano je 188  uzoraka, prisustvo virusa je potvrđeno u 52 slučaja,antigenskim testom pregledano je  157  briseva, a  prisustvo virusa  je,prema indikacijama, utvrđeno kod 67  osoba.

Ukupan broj   zaraženih,u Kraljevu,narastao  na 8.508  slučajeva od početka pandemije,u martu ove godine.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 377

Komentari su zatvoreni.