petak, 25. septembar 2020.

Da li su Idijci koji štrajkuju u Kraljevu dobili novog sagovornika ?

Objavljeno: 20.08.2020. | autor: KV Novosti -on line

Preduzeće GP Nikolić iz Kraljeva  osnovano 1991. godine u Kraljevu kao porodično preduzeće,  sa preko 250 realizovanih projekata u oblasti strukturnog inženjeringa i više od 100 zaposlenih počinje, posle izvršene akvizicije (spajanja), da posluje u okviru kompanije Marera Property Management iz Beograda ,kaže se, u Saopštenju za javnost koje je,danas,dostavljeno medijima.

O preduzeću  GP Nikolić već danima se piše i priča u kontekstu spora koga ima sa grupom od oko četrdesetak radnika iz Indije koje su , tokom prošle i ove godine, angažovali preko američke firme „IDEA Capital LLC“, sa sedištem u Majamiju na gradilištma širom Srbije, gde je GP Nikolić angažovano, uglavnom, kao podizvođač u oblasti strukturnog inženjeringa.

Da li će se i kako obavljena akvizicija odraziti na aktuelni spor sa radnicima iz Indije ostaje nam da vidimo . Kako smo danas  saznali ,prilikom intervijua predstavnika radnika datog u Kraljevu  za televiziju Al Jazeera Balkans oni raspolažu informacijom da 25.avgusta postoji let iz Beograda za Indiju, dok je Nina Nikolić, generalni direktor preduzeća GP Nikolić ranije saopštila nekim medijima da je njeno preduzeće spremno da  obezbedi radnicim karte za taj let ako im se obezbedi obavezno testiranje na virus korone.

Kompanija Marera Property Management,prema informacijam iz Saoštenja  zadužena je  za razvoj, upravljanje i održavanje više od 400.000 kvadratnih metara prostora komercijalne i javne namene u najrazvijenijim urbanim celinama u Srbiji.

A prema podacima iz Registra Agencije za privredne registre  ovo preduzeće su, u Srbiji, osnovale 19.oktobra 2018 , dve kompanije sa Kipra , Marera Holdings limited koja ima 40 odsto vlasničkog udela i  RWM Holdings limited koja ima 60 odsto vlasničkog udela.

Poslednje promene u Registru privrednih subjekata u Agencij za privredne registre,vezane za ovo preduzeće tiču se promene adrese po zahtevu koga je ,u ime ovog preduzeća,podneo njihov zastupnik advokat Igor Isailović.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 253

Komentari su zatvoreni.