nedelja, 25. avgust 2019.

Da li je na III protestima počelo „slaganje kockica“ među opozicijom u Kraljevu?

Objavljeno: 02.02.2019. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu su ,sinoć, po treći put zaredom , ispred zgrade Skupštine grada , na Trgu Jovana Sarića, održani protesti „Jedan od pet miliona“ u organizaciji UG „ Udruženje starosedelaca Kraljeva i okoline “.

Za razliku od predhodna dva protesta na ovim trećim po redu učešće predstavnika „Narodne stranke“ Vuka Jeremića koja u Kraljevuima svoj Gradski odbror, je  bilo jasno vidljivo. I dok su, na predhodnim protestima, pojedini članovi rukovodsta Gradskog odbora „Narodne stranke“   učestvovali kao građani sinoć su oni na skup došli organizovano iz svojih stranačkih prostorja na Gradskom keju predvođeni  Stefanom Stančićem predsednikom GO.

Time je pored povećanja broja učesnika  uneta  i određena , nova, dinamika u same proteste.

Za očekivati je da će ovakvo uključivanje predstavnika „Narodne stranke“ u kraljevačke proteste doneti i neke nove sadržaje a i novi kvalitet.

A da je to itekako potrebno čulo se , kod dobrog dela protestanata ,  i sinoć jer je   obraćanje dr.Zorana Čvorovića, profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i odbornika Srpskog pokreta „Dveri“ u Skupštini grada Kraljeva izazvalo oprečne kometare zbog ,po njima, neadekvatnog pominjanja ubijenog predsednika Vlade Srbije  Zorana Đinđića.

Za očekivati je da će predstavnici  različitih političkih grupacija kako onih koji participiraju u Gradskoj skupštine tako i onih koji su van gradskog parlamenta uspeti, da se do narednih protesta zakazanih za 8 februar ,  dogovore  kako oko daljeg toka protesta tako i oko liste tema i govornika na narednim protestima.

Traganje za kompromisom i minimalnim zajedničkim imeniteljem  oko  daljeg artikulisanja građanskog nezadovoljstva u Kraljevu  je i svojevrsni ispit političke zrelosti za  aktere  iz opozicionog bloka u  Kraljevu.

Broj pregleda: 498

Tagovi: ,

Komentari su zatvoreni.