ponedeljak, 18. januar 2021.

Novogodisnja cestitka

Četvtrina novozaraženih od ukupnog broja dnevno testiranih u Kraljevu

Objavljeno: 22.12.2020. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu se već nekoliko dana, postepeno ali konstantno,smanjuje broj novozaraženih u odnosu na broj dnevno testiranih građana na prisustvo virusa SARSCoV-2.

Tako je,prema današnjem saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije koji se bazira na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje, testirano 432 građana  a broj novozaraženih je uvećan za 114 i sada iznosi 8.745 slučajeva  od početka pandemije,u martu ove godine.

Kraljevo danas

Ovi podaci jasno ukazuju da se broj novozaraženih u odnosu na broj dnevno testiranih građana kreće oko 25 odsto što je daleko manje od dugo prisutnog dnevnog proseka od preko 40 odsto novozaraženih  u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou.

I broj bolesnika koji se leči od korone u Opštoj bolnici „Studenica“je,danas, za 8 manji nego juče i trenutno ih je 99 od kojih je njih 11 na intenzivnoj, jedan je intubiran, a 10 je na neinvazivnoj terapiji,

U periodu između dva dnevna Izveštaja  u kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ preminule su,na žalost, još dve osobe tako da je ukupan broj preminulih ,u Kraljevu, narastao na 131.

U Kraljevu je,za protekla 24 časa, PCR metodom testiran  121 uzorak, prisustvo virusa je potvrđeno kod 33 osobe,antigenskim testom pregledano je 311  briseva a  prisustvo virusa  je,prema indikacijama, utvrđeno kod 81 osobe.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 150

Komentari su zatvoreni.