petak, 28. januar 2022.

Blokada raskrsnice u Kraljevu protekla mirno uz manje,verbalne,incidente

Objavljeno: 04.12.2021. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je,danas,u 14 časova, na sat vremena blokirana raskrsnica ulica Jovana Deroka, Zelene Gore i Vojvode Stepe .Ovu prometnu raskrsnicu blokiralo je nekoliko stotina građana izražavajući,kako su nam neki od njih saopštili, svoj protes protiv donošenja Zakona o referendumu i Zakona o ekspropijaciji.

Blokada je ,uz jedan manji incident,protekla mirno a kola Hitne pomoći su ,u dva navrata, za vreme tajanja blokade prošla brzo i neometano jer su se okupljeni građani razmicali i propuštali ih.

Do manjeg incidenta, koji je zahvaljujući angažovanju  pojedinaca koji su protestvovali, prošao bez sukoba ne računajući verbalni, došlo je kada je grupa ženskih osoba pokušala da se, u pratnji nekolicine istaknutih članova lokalnog SNS-a koji su sve snimali mobilnim telefonima, pešice probije kroz grupu građana koji su protestvovali.

Njih su ,u jednom trenutku, pojednini protestanti okružili i na taj način ih zaštitili od mogućnosti da oštri verbalni skukob poprimi i neke druge dimenzije.

Na mestu održavanja protesta a i u okolnim ulicam nije bilo vidlivo prisustvo uniformisanih policajaca ali  jedan broj njih u civilu je bio tu i ,na sreću,nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Kako Kraljevo nije (pre)veliki grad pažljivijim posmatračima nije moglo a da ne promakne da  su danas protestvovali građani Kraljeva, hetrerogenog sastava po starosti, polu a i političkim ubeđenjima deklarisanim kroz  njihov predhodni ,javni, društveni angažman.

Ovo jasno ukazuje na činjenicu da aktuelni društveni trenutak u gradu na Ibru ,kao  i u Srbiji uopšte, danas karakteriše odsustvo bilo kakvog ozbiljnog ,organizovanog, društvenog dijaloga o bilo kojim  aktuelnim problemima.

Ovo ,na žalost, nije novina i počinje,sve više, da podseća na atmosferu mitinga i kontra mitinga s kraja  devedesetih godina prošlog veka.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 511

Komentari su zatvoreni.