Tuesday, 06. December 2022.

Besplatne sadnice za škole i građane  Kraljeva na Trgu srpskih ratnika u četvrtak 28.aprila

Objavljeno: 21.04.2022. | autor: KV Novosti -on line

Simboličnim činom sadnje nekoliko sadnica platana, na lokaciji „Spomen obeležje Avion“ u  Dositejevoj ulici danas je u Kraljevu najavljena  akcija podele  besplatnih sadnica koje je našem gradu donirao  Zeleni Razvojni Centar iz Sremske Mitrovice u partnerstvu sa ATP turnirom Seerbian open.

Učestvujući u ovoj akciji ,zajedno sa predstavnicima Odsek za zaštitu životne sredine Gradske uprave Kraljevo i JKP Čistoća,zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević se zahvalo donatorima na poklonu od 1000 sadnica platana i pozvao zainteresovane škole i  građane da dođu ,u četvrtak 28.aprila u 12 časova na Trg Srpskih ratnika.

Kraljevo je jedna od desetak gradova u Srbiji u kojima će ,ove godine,u okviru akcije “Posadi svoj hlad” a zahvaljujući Seerbian open turniru biti zasađeno više od 35 000 sadnica na preko 100 hektara.

Akcija se nastavlja I na jesen a planirana je  podela  još 40.000 sadnica belog jasena građanima Republike Srbije kako bi se došlo do ukupnog broja od 100.000 posađenih sadnica u gradskim urbanim sredinama od jeseni 2020.godine kada je  započeta akcija Posadi Svoj Hlad.

Preneto sa portala Ekovizije

https://www.ekovizije.com/

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 491

Tagovi:

Komentari su zatvoreni.