nedelja, 31. maj 2020.

TTV-akcija

Aleksandar Vučić obišao pogone „Radijator inžinjeringa“ oštećene u poplavama

Objavljeno: 11.06.2019. | autor: KV Novosti -on line

Danas je u Kraljevu , u sklopu obilaska poplavljenih područja u Srbiji, boravio Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

 Svoj današnji boravak u Kraljevu Aleksandar Vučić je započeo obilaskom  preduzeća „Radijator inžinjering“ , jednog od nekoliko poplavljenih privrednih objekata u industrijskoj zoni „Šeovac“ u naselju Grdica.

Njega su , na ulasku u preduzeće sačekali gradonačelnik Kraljeva dr.Predrag Terzić i Nebojša Simović, Načelnik Raškog upravnog okruga.

Radojko Janić i Aleksandar Vučić

Zatim je Radojko Janić , osnivač i vlasnik preduzeća  „Radijator inžinjering“ iz Kraljeva koje se bavi proizvodnjom svih vrsta koltlova za domaćinstva i industrijskih kotlova , od čega  preko osmdeset odsto produkcije plasira na tržištima širom Evrope , proveo goste kroz  deo pogona u Grdici koji su bili pod vodom usled naglog izlivanja odvodnog kanala Čađevac koji ,uređenim koritom , teče tik uz ogradu preduzeća.

Ovo preduzeće je , po rečima njegovo vlasnika , pretrpelo veću štetu nego u poplavama 2014 godine iako je od tada do danas preduzeto niz mera da se ojača potporni zid uz odvodni kanal, a razlog za to  su velike količine padavina  u kratkom vremenskom intervalu(u noći  02. -03.juna) tako da je voda sustizala u talasima visokim i preko deset santimetara.

Pogoni preduzeća su posle toga ,za kratko vreme očišćeni i proizvodnja je delimično pokrenuta još u sredu, ali ni dan danas nije sačinjena tačna procena visine štete jer su najveće posledice po pojedine mašine koje su ,izvesno vreme, bile i do deset santimetara pod vodom. Radi se o savremenim mašinama sa mnogo  automatike i elektronike u sebi pa je vreme za njihovo osposobljavanje nešto duže jer zahteva angažovanje specijaliziranih servisera proizvođača tih mašina.

Tako se i danas ,prilikom posete Aleksandra Vučića , u pogonim zatekao Slovenac , Ivan Badalić koji radi kao serviser  za poznatu belgijsku kompaniju LVD , koja od 2005 godine isporučuje „Radijator inžinjeringu“  softificirane mašine za preradu limova.

Posle upoznavanja Vučić mu se zahvalio što su  serviseri  bili ažurni u dolasku i pružanju pomoći „Radijator inžinjeringu“ i pozvao ga je da se fotografiše sa njim i Radojkom Janićem.

Radojko Janić, Ivan Badalić i Aleksandar Vučić

Iako su brojne novinarske ekipe pratile obilzak Aleksandra Vučića on ,u „Radijator inžinjeringu“  nije davao posebne izjave  za medije ali je , u nekoliko navrata , čulo se, tražio od Gorana Puzovića direktora JP „Srbijavode“ i Zorana Drobnjaka ,direktora „Srbijaputeva“ podatke o preduzetim merama i planovima za dalje aktivnosti na uređivanju vodotokova i puteva na teritoriji grada Kraljeva.

Aleksandar Vučić i Goran Puzović

U pratnji Aleksandra Vučića u Kraljevu bili su još i Predrag Marić , Načelnik sektora za vanredne situacije i Marko Blagojević direktor Kancelarije za javna ulaganja. Oni su , po obilsaku „Radijator inžinjeringa“ krenuli do obližnjeg sela Sirča u kome je , u jednom periodu  protekle nedelje,  zbog rušenja mosta na nabujalom potoku, oko 120 kuća na putu ka Sirčanskoj Banji, bilo odsečeno od glavnih saobraćajnica.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 562

Komentari su zatvoreni.