utorak, 30. april 2024.

Kraljevo,najzad, dočekalo dan bez novoregistrovanog slučaja korone

Objavljeno: 27.08.2020. | autor: KV Novosti -on line

U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu,na lečenju se,trenutno nalazi devet pacijenata,dva manje nego  juče ali najvažnije je da od 80 novotestiranih osoba,posle više od dva meseca, nema ni jedne osobe  sa  pozitivnim nalazom  na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

Ovo je lepa vest koju je ,danas,predstavnicima medija saopštio epidemiolog  dr Radovan Čekanac član Gradskog štaba za vanreden situacije uz konstatciju da je i broj onih koji se javljaju na pregled u kovid ambulantu sve manji.

Broj obolelih pacijenata od kovid a,u Kraljevu od početka epidemije ,do danas je 1376  a broj preminulih je 39.

Dr Čekanac je naglasio da se epidemiološka situacija stabilizuje i u susednim opštinama Vrnjačka Banja i Raška kao i na području čitave Srbije.

dr Radovan Čekanac (Arhiva KV Novosti)

Od proglašenja vanrednog stanja 16.marta,do 13.jula u Kraljevu  su registrovane 444 osobe pozitivne na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

Jezikom datuma i brojeva Kraljevo je sa 52 kovid pozitivna slučaja 17. juna „napredovalo“ čak za osam puta, za 392 nova  kovid pozitivna slučaja  zaključno sa  13.julom, a od tog datuma do juče taj broj je uvećan za 932 novoobolela pacijenta.

Ovi brojevi još više pojašnjavaju značaj  podatka da danas,par dana pred polazak dece u školu,  nema ni jednog novoregistrovanog  slučaja  korone u Kraljevu.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 626

Komentari su zatvoreni.