utorak, 30. april 2024.

U Kraljevu , od sutra , informacije o epidemiološkoj situaciji u gradu stižu iz Beograda

Objavljeno: 31.03.2020. | autor: KV Novosti -on line

Pozivajući  se  na  Zaključak  Vlade  Srbije  05  broj  53-2929/2020  od  28. 03. 2020 godine  Gradski  štab  za  vanredne situacije  u Kraljevu  je  na  današnjoj , XVI  sednici ,  svojim  Zaključkom  najavio da će , od sutra, mediji i građani Kraljeva informacije  o epidemiološkoj situaciji u gradu na Ibru dobijati iz Beograda !

Taj Zaključak Gradskog štaba glasi: „U skladu sa Zaključkom Vlade Srbije 05 broj 53-2929/2020 od 28.032020 godine koji se odnosi na informisanje stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti „Covid-19“ izazvane virusom „SARS CoV2“, Gradski štab za vanredne situacije  na teritoriji grada Kraljeva će sve informacije o stanju i posledicama zarazne bolesti „Covid-19“ na teritoriji grada Kraljeva ,usmeravati  ka „Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti „Covid-19“, a na čijem čelu je predsednica Vlade Republike Srbije , koji će potom, obezbediti da se izvrše neophodne provere i preduzmu odgovarajuće mere na pravovremenom i tačnom informisanju javnosti.“

Gradonačelnik Kraljeva dr.Predrag Terzić-Od sutra bez ovakvih slika…(Foto:Portal grada)

Iza ovog suvoparnog zaljučka stoji jednostavna informacija da će , od sutra , mediji iz Kraljeva a preko njih i građani Kraljeva ,  zvanične informacije o trenutnoj  epidemiološkoj situaciji u  gradu  dobijati iz Beograda.

Jedno je ,  izvesno , ovo će , van svake sumnje, usporiti brzinu infomisanja građana Kraljeva  o trenutnoj  epidemiološkoj situaciji čime se kreira još veći  prostor da se  društvenim mrežama i kroz druge , alternativne načine komunikacija , šire informacije koje nisu proverene.

Čini se , na prvi pogled  , bez dodatnih pojašnjenja , koja su izostala u obrazloženju ovakvog zaključka , da će se namera sprečavanja  širenja neprovernih informacija pretvoriti u svoju suprotnost.

Na naše pismeno zatraženo pojašnjenje ovog zaključka od strane Gradonačelnika Kraljeva  dr. Predraga Terzića , od njega lično i iz njegovog kabineta , nismo dobili nikakav odgovor dok ispisujemo ove redove.   

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 737

Komentari su zatvoreni.