utorak, 30. april 2024.

Aktivisti „Lokalnog fronta“ delili građanima Kraljeva Izveštaj Zavoda za javno zdravlje

Objavljeno: 05.02.2020. | autor: KV Novosti -on line

Danas je , na centralom gradskom Trgu Solunskih ratnika u Kraljevu ,  u prisustvu desetine novinara i snimatelja , po veoma hladnom i kišovitom vremenu , održan skup   „Borba za čist vazduh“ u organizaciji  udruženja građana „Lokalni front“ na kome je učestvovalo nekoliko aktivista ovog udruženja.

Oni su kraj spomenika Srpkim ratnicima razvili transparente Građanskog i Lokanog fronta kao i transparent sa natpisom „Za čistiji vazduh“ a prolaznicima su delili štampani  Izveštaj br 126 Zavoda za javno zdravlje Kraljevo o sadržaju frakcije PM 10 suspendovanih čestica u vazduhu za period 1.1.-29.01. 20202 godine  ,po kome je  , u nedelju 26.januara  izmereno  rekordnih, negativnih 366,85 μg/m3 što je  bez malo sedam puta veća koncentracija  od granične tolerantne vrednosti koja iznosi 50 μg/m3.

Govoreći za medije odbornik  „Lokalnog fronta“ u Skupštini grada Kraljeva ,magistar  Vlado Marović je  rekao i : „Pridružili smo se ovoj akciji asocijacije udruženja  „Građanski font“ istovremeno organizovanoj u dvadesetak gradova širom Srbije zato što podatci relevantnih institucija ,poput ovog Izveštaja koga dana distribuiramo na ovaj način, ukazuju na činjnicu da je vazduh u Kraljevu jako zagađen. Želimo da ,i na ovaj način, ukažemo na  ugrožavanje zdravstvenog stanja građana i važnost i neophodnost preduzimanja svih raspoloživih mera od strane države i lokalnih samouprava da se  unapređuje kvalitet žviotne sredine“.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 534

Komentari su zatvoreni.