četvrtak, 09. juli 2020.

U Kraljevu vlada veliko interesovanje za kreativne radionice za najmlađe

Objavljeno: 04.02.2019. | autor: KV Novosti -on line

Danas je , u Galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ iz Kraljeva , održana prva u nizu radionica namenjenih deci osnovnoškolskog uzrasta u okviru programa nazvanog  „ Zimske radionice -Dva sata bez telefona“.

Pet tematskih radionica planiranih za narednih deset dana zimskog školskog raspusta imaju za cilj da podstaknu najmlađe da se , bar  na dva sata ,odvoje od sveprisutnih mobilnih telefona i da to vreme iskoriste za upoznavnje sa  nekoliko  kreativnih veština poput , recimo, bojenja stakla, izrade predmeta od papira ili upoznavanje sa osnovama pantomime i nekih društvenih igra.

Na današnjoj ,prvo od pet planiranih radionica, najmlađi su se upoznali i prakično uvežbavali osnovne tehnike bojenja na staklu .Za sredu  su planirane društvene igre a u petak je predviđeno  upoznavanje sa tehnikama izrade predmeta i ukrasa od papira .Program se nastavlja u idući  ponedeljak i sredu .

Već  prvog dana odziv dece  iznenadio je i organizatore iz Kulturnog centra „Ribnica“ koji su , planirali da radionice realizuju u njihovoj biblioteci ali su bili prinuđeni da , zbog velikog interesovanja ,radionicu  održe u većem prostoru svoje Galerije.

Na taj način su dobili i prvu potvrdu da je njihov program dobro koncipiran i planiran jer su uspeli da privuku veliki broj zainteresovane dece.

O tom su svoj sud rekli i brojni roditelji koji su dovodili mališane na radionicu istakavši da je ovo i pravi sadržaj i pravi tajming za njegovo održavanje .Jer , ovako koncipirani programi pored toga što edukuju najmlađe, u punoj meri  pomažu i njihovim roditeljima kojima je, u ovo vreme besparice, sve teže da izdvoje koji dinar za odlazak na zimovanje van grada sa svojim mališanima.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 445

Komentari su zatvoreni.