petak, 29. maj 2020.

TTV-akcija

RockVakcinacijom protiv strahova i stresova

Objavljeno: 09.05.2020. | autor: KV Novosti -on line

Grupa kraljevačkih muzičara starijih generacija,članovi bendova Stormbringer , Gama zrak, Gudvil, Rock planeta ..,(po)ojačani specijalno za ovu priliku i nekolicinom mlađih muzičara , zdušno su prihvatili ideju klavijaturiste i producenta Marka Cvetkovića i novinara Dragana Blagojevića-Džara urednika popularne Fejsbuk stranice „Sidža“ da ,danas na Dan pobede, na krovu zgrade nekadašnjeg Doma društvenih organizacija organizuju koncert, bez publike, nazvan ROCK’VID-19.

Energija je zračila na koncertu pod oblacima

„Ideja nam je da da rok muzikom lakše zaboravimo ovu situaciju, i da pre svega nama a i ostalim ljubiteljima R’N Rolla ulepšamo koliko toliko ove dane. Simboličnim naslovom ROCK’VID-19 želimo da se podsetimo dobrih starih hitova Rok i Blues muzike.Imamo 19 pesama na repertoaru, za nas je ovo jedna muzička vakcina, zato smo ovaj projekat nazvali RockVakcinacija“ rekao nam je Marko Cvetković.

Planirano je da svirka koja je počela u 17 časova traje do zalaska sunca ,negde  do 20 časova a organizatori su pored lajv uključenja  na FB stranici „Sidža“ organizovali i vrhunsku ekipu snimatelja koja će , kroz nekoliko dana , posle postprodukcije objaviti materijal sa ovog nesavkidašnjeg  koncerta „u kraljevačkim  oblacima dobrog ,starog R’N Rolla i blues-a“.

Asovi Rok i Blues muzike

Iako je ,kako smo već rekli, koncert organizovan na krovu i bez prisustva publike, sve klupe u parku  okolo Doma društvenih organizacija u Kraljevu ispunili su kraljevčani, pripadnici svih generacija želeći da se ,bar za trenutak, opuste od stresne svakodnevnice izazvane epidemijom korone. Na njihovu žalost ,zvuk koji je dopirao sa visine od preko 30 metara, i nije baš bio kvalitetan ali su zato mogli da uživaju u gotovo letnjem danu kakav je bio današnji, u Kraljevu, ulepšan dobrim akordima roka i bluza.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 262

Komentari su zatvoreni.