sreda, 06. decembar 2023.

Održan Sajam obnovljivih izvora energije u Kraljevu

Objavljeno: 20.04.2023. | autor: KV Novosti -on line

 Kraljevo je danas bilo domaćin  Sajma obnovljivih izvora energije.Sajam je organizovala Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga kao završnu aktivnost na projektu „Zelena energija u funkciji unapređenja razvoja privrednog sektora u Raškom i Moravičkom okrugu”,  koji je finansirala Evropska unija u saradnji sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO PLUS.

mr.tehničkih nauka Jovan Nešović,menadžer projekta „Zelena energija u funkciji unapređenja razvoja privrednog sektora u Raškom i Moravičkom okrugu”

Ideja organizatora sajma je  da se na jednom mestu okupe preduzeća koja se bave projektovanjem, distribucijom opreme, izvođenjem radova, kao i javne institucije i pojedinci koji planiraju investicije u ovoj oblasti.Na ovom prvom Sajmu obnovljivih izvora energije u Kraljevu predstavile su se sledeće kompanije:ZTUR „Boćo“ Kraljevo, Banim reklame d.o.o. Kraljevo,Svetlost Communications d.o.o. Kraljevo, MT-Komeks d.o.o. Beograd,Termoinvest d.o.o. Kraljevo,Tri jele d.o.o. Kraljevo,Noleko d.o.o. Čačak,Radijator Inženjering d.o.o. Kraljevo,Miraja d.o.o. Kraljevo.

Zvonko Tufegdžić,direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga

Tokom Sajma organizovan je niz zanimljivih predavanja o iskustvima onih preduzeća koja se bave projektovanjem, distribucijom opreme i izvođenjem radova u oblasti korišćenja obnovljivih izvora energije a predstavljena su I iskustva preduzeća koja  već koriste takve izvore energije  u svom poslovanju.

Iskustva „Termoinvesta“ pri izgradnji solarne elektrane predstavio je Mladen Jelić

Valjalo bi da Sajam obnovljvih izvora energije postane stalna manifestacija u Kraljevu,mišljenje je koje se,pored ostalog,čulo na današnjoj manifestaciji.Da li će tako i biti nije samo stvar Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga već pre svega zaintersovanosti preduzeća koja se bave projektovanjem, distribucijom opreme i izvođenjem radova za korišćenje obnovljivih izvora energije.

Sa jednog od predavanja na Sajmu OIE u Kraljevu

Bez sumnje da je i interes lokalnih samouprava sa tertorija dva okruga koje “pokriva” organizator I domaćin ovogodišnje manifestacije,da podrže organizaciju budućeg sajma koga bi,možda,trebalo preimenovati u Sajam energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Jedan od štandova na Sajmu OIE
Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 427

Tagovi: , ,

Komentari su zatvoreni.