nedelja, 25. avgust 2019.

U Kraljevu otvoren novi vrtić „Milomir“

Objavljeno: 06.12.2018. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je danas, na 94-ti rođendan donatora Milomira  Glavčića ,  humaniste i dobrotvora iz Kanade svečano predat na upotrebu dečiji vrtić „Milomir“. Za izgradnju ovog savremenog objekta sagrađenog na Beranovcu dobrotvor iz Kanade je ugovorom potpisanim u oktobru 2017 godine izdvojio 200.000 evra a   grad  je  obezbedio potrebno zemljište i neophodnu infrastrukturu,procenjenu na 200.000 evra  kao i nedostajuća sredstva koja su bila potrebna za opremanje vrtića u iznosu od oko 85.000 evra.

Tako je sagrađen objekat površine 809 metara kvadratnih koji će služiti  meštanima Beranovca i okolnih mesta  gde, kako je rečeno, živi oko 600 mališana u uzrasnom periodu koji ima potrebu  za ovakvom  ustanovom.

Novinar „Politike“ Miroljub Mišo Dugalić je preneo pozdrave donatora

U ime donatora Milomira Glavčića projektantima,izvođačima i čelnicima gradske uprave i Načelniku Raškog upravnog okruga   na svečanosti upriličenoj u novom vrtiću ,zahvalio se novinar „Politike“ Miroljub Mišo Dugalić , Glavčićev saradnik i čovek od velikog poverenja.On je tom prilikom rekao da se raduje što se objekat predaje na rođendan ovog plemenitog čoveka koji je, kroz razne dobrotvorne aktivnosti narodu ovog kraja pomogao sa preko sedam milona evra ,od čega je visina njegove pomoći gradu  Kraljevu preko dva milona evra.

„Milomir se iskreno raduje kada se njegov novac utroši u svrhe od kojih koristi ima što više ljudi a posebno dece, jer  je on  imao teško detinjstvo pa ga pomoć deci posebno raduje,zbog čega je, pre ovog vrtića, finansirao sličan objekat u Jošaničkoj Banji gde je i  osnovan škola u potpunosti rekonstruisana njegovim novcem“rekao je između ostalog Mišo Dugalić na današnjoj svečanosti.

Od tog novca , prisetimo se ,  Glavčić je donirao milon evra za  novi most na Ibru, 547.000 evra  za kabinet za magnetnu rezonancu vrednan  , 247.500 evra  za aparat za kompjuterizovanu tomografiju vreda i 70.000 evra za kupovinu  ultrazvučnog aparata marke Toshiba aplio 600 najnovije generacije koji će u Kraljevo stići do kraja godine.

Zbog svega učinjenog grad Kraljevo je pored imena ovog dobrotvora datog  mostu , vrtiću i jednoj ulici ustanovio , pre dve godine , i Specijalnu nagradu „Milomir Glavčić“ za potsticaj humanosti.

Broj pregleda: 475

Komentari su zatvoreni.