subota, 20. juli 2019.

Likovni atelje „Linija“ je svojevrsni rasadnik talenata !

Objavljeno: 26.12.2018. | autor: KV Novosti -on line

Večeras je , u prepunom  holu Skupštine grada Kraljeva , otvorene XII godišnja izložba radova likovnog ateljea „Linija“.

Slađana Miljković pozdravlja goste na otvaranju XII godišnje izložbe likovnog ateljea „Linija“

Koncept rada ateljea koga vodi likovni pedagog i slikar Slađana Miljković je  okupljanje  talentovane dece , uzrasta od  sedam do osamnaest godina, sa kojom ona radi na njihovom likovnom opismenjavanju i edukaciji. Praksa ovog atelje je , da pored učešća na grupnim izložbama i brojnim kulturnim manifestacijama u gradu, organizuje i godišnju smotru stvaralaštva svojih polaznika .Godišnja izložba  je prilika da   svaka  generacija polaznika  izloži svoje najbolje radove i javnosti pokaže svoje likovno umeće i napredak postignut tokom školovanja.Za proteklih dvanaest godina preko 600 najmlađih kraljevčana, a i dece iz susednih gradova, steklo je svoja prva znanja o crtanju i slikanju u ovom likovnom ateljeu.Većina njih provede u proseku četri godine u ateljeu „Linija“ stičući osnovna teoretska i praktična znanja o crtanju i slikarstvu. Mnogi od njih su ,kasnije, bavljenje slikarstvom ili dizajnom izabrali za svoje životno opredeljenje i svoj profesionalni poziv. Jedna od njih, Viktorija  Zdravković , studentkinja IV godine Filološko-umetničkog fakulteta , na odseku zidnog slikarstva u Kragujevcu  je , večeras, otvarjući izložbu istakla da je Slađanin pedagoški pristup deci presudno uticao i na njenu odluku kod izbora svog buduććeg poziva .

Prepun hol Skupštine grada Kraljeva prilikom otvaranja XXII godišnje izložbe likovnog ateljea „Linija“

Među stotinu  večeras izloženih radova polaznika likovnog studija „Linija“ ima i radova kojima bi mogli da se podiče i već afirmisani stvaraoci potvrdilo nam je i nekoliko  starijih likovnih umetnika iz Kraljeva koji su prisustvovali otvarnju ove  nesvakidašnje izložbe.

Broj pregleda: 417

Komentari su zatvoreni.