sreda, 24. juli 2019.

Izložba „ Inicijative “ je ogledalo kreativnosti jedne generacije učenika

Objavljeno: 16.01.2019. | autor: KV Novosti -on line

Večeras je ,u Galeriji Kulturnog centra Ribnica u Kraljevu , otvorena VI izložba radova učenika završnih razreda  Škole za likovnu umetnost i dizajn -Umetničke škole iz Kraljeva.

Prisutne goste na otvaranju izložbe je pozdravio istoričar umetnosti , i profesor u ovoj školi Slobodan Jelić, istakavši da je posle predhodnih pet izložbi bilo nekako prirodno da se organizovanjem i ove šeste izložbe na istom mestu  potvrdi svojevrsna veza između  Umetničke škole i ovog galerijskog prostora ali i saradnja između  dve ustanove.

Istoričar umetnosti, prof.Slobodan Jelić je proglasio izložbu otvorenom

„ Već smo navikli i sebe i javnost  da  su „Inicijative“  svojevrsni „regrutni centar“ talentovanih učenika,koji hoće da rade i koji ,nevezano za aktuelne društvene prilike , ulaze dublje u činu umetnikog stvaralaštva. A ta  kreativnost  mladih ljudi  je ono što nas ,po mom mišljenju, može izbaviti iz nevolja u kojima smo kao društvo “ rekao je profesor Jelić proglasivši VI-te „Inicijative“ otvorenim.

Među izloženim radovima ima onih nastalih na časovima crtanja i slikanja kao i radova izabranih iz domaćih zadataka a učenici  sa odseka tehničara dizajna grafike su izložili pahate koji plene originalnošću ideja.

Sa otvaranja izložbe „Inicijative“

U jednom delu programa otvaranja profesor Jelić je inicirao razgovor sa učenicima na temu njihovog shvatanja  kreativnog čina i načina oblikovanja ideje za svoje radove ali pokazalo se da mladi likovni umetnici više vole da to iskažu njima primerenim komunikacijskim sredstvima,poput izloženih radova,  a  manje rečima.

U ime domaćina,Kulturnog centra „Ribnica“ goste i učenike Umetničke škole je pozdravila Jelena Krunić ,urednica likovnog programa u ovoj ustanovi.Izložba će za  posetioce biti otvorena narednih četrnaest dana.

Broj pregleda: 307

Komentari su zatvoreni.