nedelja, 25. avgust 2019.

Festival nauke u Kraljevu

Objavljeno: 06.12.2018. | autor: KV Novosti -on line

Medicinska škola iz Kraljeva bila je , danas, domaćin Festivala nauke. Ova  prezentacija fakulteta koji rade u okviru Univerziteta u Kragujevcu upriličena je u saradnji sa Školskom upravom Raškog upravnog okruga.

Na današnjoj  prezentaciji predstavili su se Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu sa svojim studijskim programima  Instituta za biologiju i ekologiju , Instituta za fiziku Instituta za hemiju , Instituta za matematiku i informatiku i zajednički studijski program psihologije. Agronomski fakultet  u Čačku Univerziteta u Kragujevcu je danas u Kraljevu predstavio Osnovne akademske studije smerova Opšta agronomija ,Prehrambena tehnologija, Voćarstvo i vinogradarstvo i Zootehnika . Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu Univerziteta u Kragujevcu  predstavio je  svoj studijski program  Građevinskog inženjerstva a Filološko-umetnički  fakultet Univerziteta u Kragujevcu je predstavio svoje odseke za primenjenu i likovnu umetnost i Odsek za filologiju.

Osnovni  cilj  ove manifestacije , kako nam je rečeno  danas , je da omogući , pre svega učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola , potpunije informacije o pojedinim studijskim programima kako bi učenicima olakšali  izbor buduće srednje škole  i izbor fakulteta.

Broj pregleda: 391

Komentari su zatvoreni.